ZonnepanelenDelen is het grootste platform voor zonne-energie buiten het eigen huis in Europa. Via ZonnepanelenDelen kan iedereen, ongeacht waar men woont, ongeacht bij welke energieleverancier men klant is, meedoen in de zonne-energieprojecten. Dit kan al vanaf 25,- euro. 

De opbrengsten van de zonnepanelen op bijvoorbeeld scholen, bedrijfsgebouwen of bij agrariërs worden via ons platform direct verrekend met de investeerders (ZonneDelers genoemd op ons platform).


Waarom ZonnepanelenDelen?

ZonnepanelenDelen is opgestart om zonne-energie voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Wij vinden dat iedereen moet kunnen profiteren van zonne-energie:

  • Ook al heb je geen (geschikt) dak thuis.
  • Welke ‘omvang’ van de portemonnee je ook hebt.
  • Bij welke energieleverancier je ook zit.
  • Onafhankelijk waar je zelf woont.

En dat kan! Iedereen kan profiteren van zonne-energie. Dat hebben we gedaan door het ‘ZonneDeel’ te ontwikkelen. Het product waar je in investeert als je mee doet met een collectief zonne-energieproject op ZonnepanelenDelen.nl.


Resultaten

Zo hebben wij al eerder meer dan 200 zonne-energieprojecten gefinancierd voor 1.600.000 zonnepanelen met behulp van meer dan 10.000 ZonneDelers. Daarbij zijn we in 2016 door de Verenigde Naties genomineerd voor de United Nations Lighthouse activity award omdat onze oplossing bijdraagt aan de SDG's (Sustainable Developement Goals) doelstellingen. En hebben we voor onze mobiele ZonneDelen app een Red Dot design award gewonnen. 


Wij werken er elke dag hard aan om zonne-energie voor iedereen nog beter bereikbaar te maken. 


Zie ook onze website voor 'hoe het werkt' en de video explainer: https://www.zonnepanelendelen.nl/page/hoe-werkt-het