DE 10 ONDERDELEN VAN EEN ZONNEDEEL

Met ZonnepanelenDelen.nl hebben wij een product ontwikkeld waar zonne-energieprojecten gebruik van kunnen maken en waardoor u direct kunt investeren in zonne-energie. Dit product heet een ZonneDeel. Met ZonneDelen kan er op een transparante manier geïnvesteerd worden in een duurzamer Nederland.

Een Zonnedeel van ZonnepanelenDelen is een compleet financieel product. U legt eenmalig een bedrag in en kunt vervolgens profiteren van de zon. Voor uw eenmalige inleg (feitelijk een obligatie lening) regelen wij alles. Bij de investering in een ZonneDeel zijn onder ander deze 10 zaken inbegrepen:

 1. De transactie en emissiekosten voor de aanschaf van de ZonneDelen
 2. Gebruik van een betaalrekening met walletstructuur van Mangopay, zodat uw ingelegde kapitaal altijd veilig staat
 3. De aanschaf en installatie van het complete zonne-energiesysteem
 4. Een reservering voor het vervangen van de omvormers
 5. Monitoringsysteem & daaraan gekoppeld persoonlijke dashboard zodat je altijd real-time inzicht hebt en je ontvangt iedere maand automatisch een rapport per e-mail.
 6. Indien van toepassing: de huur van het dak/ terrein
 7. Uitgebreide garantie van de installateur inclusief een Performance Ratio garantie inclusief een verzekering van de installatie
 8. De schoonmaak en het onderhoud van de zonnepanelen installatie gedurende de looptijd
 9. Indien van toepassing: Vertegenwoordiging door de trustee Stichting Zonnedelers 
 10. De jaarlijkse administratiekosten om uw zonnerente uit te keren

ALL-IN PRIJS

Er zijn dus geen extra kosten. Elk jaar krijgt u een uitkering van de zonnerente. Daarnaast wordt er een lineaire aflossing of een bullet aflossing gehanteerd. In het artikel 'Aflossing van ZonneDelen: lineair of met bullet aflossing' leggen we precies uit hoe dat werkt. Het initiële investeringsbedrag heb je in beide gevallen aan het einde van de looptijd terug op de rekening.

We kunnen – helaas – de toekomst niet voorspellen. Wel kunnen we verschillende scenario’s uitwerken. Het rendement van een ZonneDeel is afhankelijk van de productie van de zonnepanelen en van de stroomprijs op de markt, net als zonnepanelen op uw eigen dak.

We proberen zo goed mogelijk in te schatten wat de verwachte productie van de zonnepanelen gaat zijn. Daarbij maken we gebruik van software van PVsyst, PVsol en PVGis om te zien hoeveel zonnestroom de panelen gaan produceren. In de verwachte rendementsberekening laten we ook verschillende scenario’s zien voor de ontwikkeling van de stroomprijs. We laten niet alleen een sterk stijgende stroomprijs van 3% per jaar zien, maar ook een gelijkblijvende (uitgangspunt) en een dalende stroomprijs.


Alle scenario’s laten wij zien in het Informatie Memorandum dat per project opgesteld wordt. Hieronder vindt u de overzichten van het project Royal Matic. Rechts in groen het overzicht voor als u klant bent van projectpartner Greenchoice. Links in het geel voor alle anderen ZonneDelers.TRANSPARANTIE

Bij ZonnepanelenDelen hebben we bewust er voor gekozen om bijvoorbeeld de transactie kosten voor onze rekening te nemen. Onze betalingspartner Mangopay brengt ons per transactie kosten in rekening maar dit belasten we niet door naar de ZonneDelers.


Waarom we deze (transactie)kosten niet direct doorbelasten doen we om drie redenen: 

 1. Als we zeggen dat een ZonneDeel a 25,- euro 'all-inclusief' is dan bedoelen we ook dat hierin alle kosten zijn opgenomen. Punt. 
 2. We willen de drempel zo laag mogelijk maken voor jou om je investeringen te spreiden. 
 3. We vinden het zelf ook altijd irritant als deze kosten op het laatst er nog bij komen.


We weten dat voor veel ZonneDelers het financiële rendement niet de enige maatstaf is in de keuze om te investeren. Het bijdragen aan een duurzamer klimaat in Nederland is daar zeer zeker ook onderdeel van. We willen alleen wel dat u volledig geïnformeerd de beslissing neemt.

We komen veel andere partijen in de markt tegen die reclame maken met hoge onrealistische rendementen. Alleen blijkt in de kleine lettertjes dat er nog allerlei verborgen kosten zijn die uw uiteindelijke rendement beïnvloeden. Voorbeelden die we tegenkomen zijn extra uitgaven voor: emissiekosten, transactie kosten, jaarlijkse vergoeding voor een lidmaatschap, jaarlijkse vergoeding voor onderhoud en/of jaarlijkse vergoeding voor de administratie. Bij ZonnepanelenDelen houden we het graag overzichtelijk. Daarom een mooi uitgekristalliseerd product: een ZonneDeel;  Zonnig, transparant en all-in.


MEER WETEN?

Deze (en meer) informatie over ZonneDelen vind je in de whitepaper 'Investeren in zonne-energie. Hoe cruciale idealen leiden tot inkomsten.'