Je kunt onbeperkt investeren in zonne-energie. Er is geen maximum met betrekking tot het eigen stroomverbruik (zoals bij sommige windenergie of postcoderoos projecten). ZonnepanelenDelen is een open platform waarbij iedereen altijd kan profiteren van zonne-energie. 

  • Waar je ook woont; 
  • Bij welke energieleverancier je stroom afneemt; 
  • Welk bedrag je wilt investeren in zonne-energie. 


Je kunt al meedoen vanaf 25,- euro, er is geen maximum voor de investeringen op het platform. (Sommige projecten maximeren wel het aantal af te nemen ZonneDelen. Dit is altijd terug te lezen in het Informatie Memorandum van elk project.)


Daarbij wordt er bij de hogere bedragen een investeringstoets afgelegd. Zo weet je zelf of je een goed afgewogen beslissing neemt om te investeren in zonne-energie. Daarbij is het natuurlijk zo dat we als platform willen dat je verantwoord investeert;

  • Investeer nooit geld wat je niet kunt missen, nu of binnenkort;
  • Investeer pas als je goed begrijpt wat wordt aangeboden in het Informatie Memorandum;
  • Spreid jouw investeringen om risico's te beheersen, we rekenen geen transactie kosten om het te vergemakkelijken voor je.

Wij besteden veel tijd aan de documenten per project zodat je zelf goed die afweging kunt maken. Daarbij nemen wij de transactie kosten voor onze rekening zodat daar geen barrière ligt om jouw investeringen te spreiden over meerdere zonne-energieprojecten. We raden aan om bij grotere bedragen je investeringen te spreiden over een aantal verschillende projecten. Dat maakt het gebruik van de ZonneDelen app ook direct leuker! 


We zien dat ZonneDelers gemiddeld 2.500,- euro in ZonneDelen van de zonne-energieprojecten investeren.