Mocht er iets veranderen in jouw situatie dan kun je dat altijd veranderen in MijnStroom van ZonnepanelenDelen. Na inloggen kun je hier de gegevens wijzigen. 

Ben je verhuisd? Ben je overgestapt naar een andere bank of heb je een andere energieleverancier genomen? Wijzig dan je gegevens in MijnStroom. 


Binnen MijnStroom kun je jouw adresgegevens wijzigen, je emailadres en aangeven bij welke energieleverancier je zit (optioneel). Als je klant bent bij een energieleverancier die ook projectpartner is van een zonne-energieproject dan krijg je een extra bonus vergoeding op je zonnestroom. Heb je geen energieleverancier ingevoerd dan wordt de waarde van de zonnestroom sowieso direct op jouw bankrekeningnummer overgemaakt. 


Het bankrekeningnummer wijzigen kun je niet zelf doen, je kunt via een email naar support@zonnepanelendelen.nl of via telefoon 020 435 7547 aangeven jouw bankrekeningnummer te willen veranderen. 


We zullen altijd drie weken vóór afloop van de ZonneRente periode van een zonne-energie project een email uitsturen, waarbij we jou vragen om jouw gegevens te controleren die van jou bekend zijn binnen MijnStroom.