ZonnepanelenDelen maakt steeds vaker gebruik van een lineaire aflossing van de investering bij de zonne-energieprojecten. Zo kunnen de zonnepanelen worden aangeschaft aan het begin van de looptijd. Vervolgens kunnen de zonnepanelen doen waar zij goed in zijn: zonder omkijken zonnestroom opwekken. Met de zonnestroom productie wordt direct alweer jouw investering terugbetaald. Zo ontvang je periodiek bij de projecten met lineaire aflossing, naast de zonnerente uitkering ook het gedeelte uit de periodieke aflossing. 


Dus investeer je voor 1.000,- euro in ZonneDelen bij een project van 15 jaar dan heb je in jaar 1 direct alweer (1000/15=) 66,67 euro terug ontvangen. Dit terwijl jouw recht van het gedeelte van de zonne-energie productie gelijk blijft over de gehele looptijd. Zo wordt jouw investering in een project steeds kleiner maar blijft de productie van de duurzame stroom op niveau (behalve de jaarlijkse degradatie van circa 0,5% per jaar). 


Wat er getoond wordt onder de investeringsbedragen op de projectpagina - bijvoorbeeld:
"Deze 40 ZonneDelen leveren jaarlijks circa 378 kWh op. Gelijk aan jaarlijks verbruik van een wasdroger en LCD tv scherm samen.”  


Dit houdt in dat over de gehele looptijd dit aantal ZonneDelen bij een 1.000,- euro investering gemiddeld 378 kWh opwekken, maar dat er over de looptijd gemiddeld ((1000-0)/2=) 500 euro uitstaat. Hier komt dan ook het verschil in kWh vandaan tussen projecten met lineaire aflossing en bullet aflossing.


In grafiek vorm uitgelegd:

Het geïnvesteerde bedrag loopt dus elk jaar terug omdat er 1/15de deel per jaar wordt afgelost


De zonnerente opbrengst per ZonneDeel is door de installatie fase in het eerste jaar iets lager, daarna is de opbrengst per jaar minimaal lager door de degradatie van 0,5% van de zonnepanelen. Ps. Zo kun je bijvoorbeeld met deze lineaire aflossing projecten zorgen voor wat een ‘roll over fund’ of revolverend fonds wordt genoemd. Stel je investeert in 10 ZonneDelen in een zonne-energieproject met een looptijd van 10 jaar. Dan kun je na één jaar alweer 1 ZonneDeel extra investeren en wederom zorgen voor nog meer zonne-energie. Zo kun je met hetzelfde uitstaande bedrag continu zorgen voor nog meer zonne-energie!