Om te investeren in zonne-energieprojecten via ZonnepanelenDelen moet je eerst een account aanmaken. Dat kan via zonnepanelendelen.nl/welkom en duurt slechts 2 minuten. We vragen hier om jouw persoonsgegevens, deze hebben wij nodig om het inschrijfformulier voor een investering op te maken. 


Na het maken van je account dien je nog enkele stappen te doorlopen voordat je kunt investeren. Dit duurt ongeveer 5 minuten in totaal. 


Investeerdersprofiel 

Als aanbieder van crowdfundingdiensten maken wij (volgens de richtlijnen van de ECSPR) onderscheid tussen ervaren en niet-ervaren beleggers. Je kiest aan de hand van enkele criteria jouw investeerdersprofiel. Je kunt deze stappen al doorlopen in je account (na inloggen), zo hoef je dit niet meer te doorlopen als je gaat investeren. 


  • Ervaren beleggers hoeven geen vervolgstappen te doorlopen en kunnen direct investeren.
  • Niet-ervaren beleggers dienen een toelatingskennistest en een simulatie te doorlopen. Zij hebben na hun investering een bedenktermijn van vier dagen.
  • Bij een nieuwe investering na 12 maanden dien je opnieuw jouw investeerdersprofiel te selecteren.


Toelatingskennistest

Door het beantwoorden van 9 korte vragen kun je als niet-ervaren belegger een realistisch beeld vormen van wat je kunt verwachten en welke risico's je loopt. Dit zorgt ervoor dat je een weloverwogen investeringsbeslissing kan nemen, die aansluit bij jouw kennisniveau. 


De uitslag van de toets is niet bindend, je kunt dus altijd investeren. Wel is het sterk aan te raden je verder te verdiepen in de materie, mochten er foute antwoorden zijn gegeven.


  • Bij een nieuwe investering na 24 maanden dien je een verkorte versie van de toelatingskennistest opnieuw te doorlopen.


Simulatie investeringsbedrag

De simulatie is bedoeld om niet-ervaren beleggers te helpen begrijpen welke financiële risico’s er zijn bij een investering in een crowdfundingproject en om ervoor te zorgen dat investeerders een bedrag kiezen wat past bij hun financiële situatie. 


Als alle vragen zijn ingevuld wordt een berekening gemaakt van welk bedrag je verantwoord kan investeren (dit wordt berekend als 10% van je netto vermogen). De simulatie geeft je een adviesbedrag, maar je kunt een hoger of lager bedrag investeren.


  • Bij een nieuwe investering na 12 maanden dien je de simulatie opnieuw in te vullen. 


Als je alle stappen hebt doorlopen is je account gereed om te investeren. Kies een zonne-energieproject waarin je wil investeren via www.zonnepanelendelen.nl/project 


Meer weten?